1. Ի՞նչ երևույթներ են նկատվում հեղուկի մեջ նրա տաքացման պրոցեսում:
ապակե բացանոթում ջուրը տաքացնելով նկատում ենք որ ջրում առաջացել են մանր պխպջակներ, որնք ջերմաստճանի բարձրացմամբ սկսցում են մեծանալ, և հասնելով մակերևույթին պայթում են, և դուրս են նետում ջրի գոլորխին։
2. Ինչու՞ են հեղուկի ներսում առաջանում պղպջակներ:
քանի վոր հեզուկում կա օդ
3. Ինչպիսի՞ն է պղպջակների «վարքը» հեղուկը տաքացնելիս: Ինչո՞ւ է եռացող ջուրն «աղմկում»:
հեզուկը տաքացնելիս պխպջակի ծավալը մեծանում է, պխպջակը պայթելուց
4. Ի՞նչ ուժեր են ազդում գոլորշիով լցված օդի պղպջակի վրա` հեղուկի ներսում:
ծանրության և արքիմեդիան ուժեր,
5. Ի՞նչ է եռումը: Ո՞ր պրոցեսն են անվանում եռում:
երում անվանում են ՝ հեղուկի ամբողջ ծավալում շոգեգոյացման պրոցեսսը
6. Ի՞նչն են անվանում հեղուկի եռման ջերմաստիճան: Եռման ընթացքում արդյոք հեղուկն ավելի է տաքանում:
անյ ւերմաստիճանը, որի դեպքում հեզուկը եռում է,կոչվում է եռման ջերմաստիճան։ եռման պրոցեսում հեղուկի ջերմաստիճանը ևի պոխվում
7. Ինչի՞ց է կախված հեղուկի եռման ջերմաստիճանը:
հեզուկի տեսակից, մտնոլորդաին ճնշումից, և հեզուկում առկա խառնուրդներից
8. Եռացող ջուրը որտե՞ղ է ավելի տաք՝ ծովի մակերևույթի՞ն, լեռան գագաթին, թե՞ խոր հանքահորում:
խոր հանքահորում
9. Ինչի՞ վրա է հիմնված շուտեփուկ կաթսայի աշխատանքի սկզբունքը:
գոլորշու ներքն եներգիաի մեծացամբ
10. Օգտագործելով նկարը՝ բացատրե՛ք՝ ինչպես կարելի է ջուրը եռացնել սովորական սենյակային ջերմաստիճանում:
մթնոլորտաին ճնշումը փոքրացնելով, կարելի է փոքրացնել եռման աստիճանը
11. Ինչի՞ հաշվին է տեղի ունենում սառնարանի ներսի ջերմաստիճանի նվազումը։
հովացման հաշվին
Оставьте комментарий