Մանե Նազարյան

Մխիթար Սեբաստացի կրթահամալիր 8․5 դասարան :D


1. Ի՞նչ երևույթներ են նկատվում հեղուկի մեջ նրա տաքացման պրոցեսում: 
ապակե բացանոթում ջուրը տաքացնելով նկատում ենք որ ջրում առաջացել են մանր պխպջակներ, որնք ջերմաստճանի բարձրացմամբ սկսցում են մեծանալ, և հասնելով մակերևույթին պայթում են, և դուրս են նետում ջրի գոլորխին։

2. Ինչու՞ են հեղուկի ներսում առաջանում պղպջակներ:
քանի վոր հեզուկում կա օդ

3. Ինչպիսի՞ն է պղպջակների «վարքը» հեղուկը տաքացնելիս: Ինչո՞ւ է եռացող ջուրն «աղմկում»:
հեզուկը տաքացնելիս պխպջակի ծավալը մեծանում է, պխպջակը պայթելուց

4. Ի՞նչ ուժեր են ազդում գոլորշիով լցված օդի պղպջակի վրա` հեղուկի ներսում:
ծանրության և արքիմեդիան ուժեր,

5.  Ի՞նչ է եռումը: Ո՞ր պրոցեսն են անվանում եռում: 

երում անվանում են ՝ հեղուկի ամբողջ ծավալում շոգեգոյացման պրոցեսսը

6. Ի՞նչն են անվանում հեղուկի եռման ջերմաստիճան: Եռման ընթացքում արդյոք հեղուկն ավելի է տաքանում:
անյ ւերմաստիճանը, որի դեպքում հեզուկը եռում է,կոչվում է եռման ջերմաստիճան։ եռման պրոցեսում հեղուկի ջերմաստիճանը ևի պոխվում

7. Ինչի՞ց է կախված հեղուկի եռման ջերմաստիճանը:
հեզուկի տեսակից, մտնոլորդաին ճնշումից, և հեզուկում առկա խառնուրդներից

8. Եռացող ջուրը որտե՞ղ է ավելի տաք՝ ծովի մակերևույթի՞ն, լեռան գագաթին, թե՞ խոր հանքահորում:
խոր հանքահորում

9. Ինչի՞ վրա է հիմնված շուտեփուկ կաթսայի աշխատանքի սկզբունքը:
գոլորշու ներքն եներգիաի մեծացամբ

10. Օգտագործելով նկարը՝ բացատրե՛ք՝ ինչպես  կարելի է ջուրը եռացնել սովորական սենյակային ջերմաստիճանում: 
մթնոլորտաին ճնշումը փոքրացնելով, կարելի է փոքրացնել եռման աստիճանը

11. Ինչի՞ հաշվին է տեղի ունենում սառնարանի ներսի ջերմաստիճանի նվազումը։
հովացման հաշվին



Оставьте комментарий

Создайте подобный сайт на WordPress.com
Начало работы